Voedingsadvies volgens de hormoonfactor
Wil je gezonder eten, maar weet je niet hoe dit aan te pakken? Last van vermoeidheid, lusteloosheid zonder aanwijsbare oorzaak? Wil je je weerstand graag vergroten?
Met gezonder eten pak je deze problemen bij de bron aan. Sonja, onze Voedingscoach volgens de hormoonfactor, leert je op een simpele manier gezonder te eten. De methode gaat uit van de grote invloed die hormonen hebben op de gehele gezondheid, zowel mentaal als fysiek.
Klachten die goed te behandelen zijn:
- Teveel buikvet (love handles)
- Energie dips gedurende de dag
- Borstvorming bij mannen
- Pms
- Zoetdrang / eetbuien
- Slaapproblemen
- Buikpijn / opgezette buik
- Veel lucht in het lichaam (boeren)
- Brandend maagzuur
- Aankomen zonder duidelijke oorzaak
- De dag niet zonder koffie doorkomen
- Milde klachten van prikkelbare darmsyndroom
- Constant gevoel van stress zonder duidelijke reden
Goed om te weten
Andere voeding en anders met eten omgaan kan zorgen voor een enorme toename in het psychisch welbevinden.
Voeding heeft invloed op de ontstekingsactiviteit in je lichaam. Gezonder eten kan zorgen voor minder gewrichtsklachten.
Zo werkt het
Voeding, hormonen & darmen
Hormonen die uit balans zijn kunnen het leven tot een nachtmerrie maken. Dit is niet zo vreemd, want onze hormonen zijn boodschapperstoffen die informatie geven aan alle cellen in ons lichaam. Een hormonale ontregeling heeft op veel functies zijn weerslag, denk aan je stemming, je slaap, je energieniveau, de snelheid van verouderen, spijsvertering en gewicht. Daarbij komt ook nog dat alle hormonen elkaar beïnvloeden. Dat is heel fijn als je hormonen in balans zijn, maar niet zo prettig als ze uit balans zijn.
Darmen, jouw tweede brein… In onze darmen zitten honderden verschillende bacteriën, zowel goede als slechte, die van grote invloed zijn op je fysieke en mentale welzijn. Darmbacteriën zijn gek op suikers, ze gedijen er ‘goed’ bij, worden onverzadigbaar en hebben helaas op de lange termijn een negatieve invloed op de energiehuishouding.
In steeds meer literatuur wordt gesproken over de darmen als ‘tweede brein’. Wat wil dit zeggen? Suikers in de darmen wakkeren een toenemende suikerbehoefte aan: je hoofd bepaalt niet “ik wil chocola”, maar eigenlijk bepalen je darmbacteriën dit! Door het overmatig gebruik van suikers is gewenning in de darmen ontstaan en ‘vragen’ de bacteriën om meer, met als gevolg vermoeidheid, lusteloosheid, gewichtstoename.
Zowel onze hormoonbalans als darmbacteriën zijn gelukkig te beïnvloeden door gezonde voeding. Balans in fysiek en mentaal welzijn, zijn van groot belang om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Juiste voeding kan bijdragen aan herstel en welzijn: een spijsverteringsstelsel dat gezond functioneert, zorgt voor een algehele balans waardoor je je fitter en energieker voelt.
Ik, Sonja, ben trainer volgens de hormoonfactor en geef voedingsadvies.
Maak een afspraak dan kijken we samen hoe we klachten kunnen verminderen door een aanpassing in je eetpatroon en levensstijl. Je bent van harte welkom in de praktijk of via skype consult