Enkelklachten

Veruit de meeste mensen zijn wel eens door hun enkel gegaan en hebben ervaren hoe essentieel het enkelgewricht is om makkelijk te kunnen bewegen. Vaak blijft er na een trauma nog een stukje bewegingsbeperking aanwezig. Het lichaam past zich hier op aan en er kunnen als gevolg hiervan na verloop van tijd plotseling knie, heup of rugklachten ontstaan. Het is van groot belang dat de ontstane bewegingsbeperking opgeheven wordt om weer normaal, zonder aanpassingen te kunnen functioneren.

Wanneer een lokale benadering van enkelklachten niet werkt is het raadzaam verder te gaan kijken naar waar de mogelijke oorzaak van deze klachten zit. Een niet goed functionerend heupgewricht kan bijvoorbeeld zorgen voor een verhoogde blessuregevoeligheid in het enkelgewricht.

Behandeling met manuele therapie e.s.

Behandeling met manuele therapie e.s. zorgt ervoor dat de gehele gewrichtsketen van enkel en wervelkolom tot en met de nek en de armen weer ruimer en beter kan bewegen. Hierdoor  kunnen geïrriteerde spieren en beperkte gewrichten makkelijker functioneren en zal de pijn vanuit spieren en gewrichten afnemen. Naast behandeling met manuele therapie e.s. is het van belang frequent en gevarieerd te bewegen.