Vergoedingen MTes 2020

bron afbeelding: Zorgwijzer

Een werkgroep van het VMT is voor u aan het uitzoeken wat de vergoedingen voor Manuele Therapie e.s. in 2020 zullen zijn.

Deze informatie zal zo spoedig mogelijk op de site worden geplaatst en we verzenden deze ook naar iedereen die onder behandeling is geweest. Wanneer u ook een mail wilt ontvangen, meld u dan aan een stuur een mail via het contact formulier, dan plaatsen wij u op de lijst.

In het vergoedingenstelsel zullen zoals elk jaar de nodige verschuivingen plaatsvinden. Uw situatie omtrent vergoedingen van behandelingen Manuele Therapie e.s. (MT e.s.) kan veranderen. Een voorbeeld is het verkleinen van het maximum bedrag per dag dat besteed mag worden. U krijgt dan 100% vergoed maar wel tot een maximum van bijvoorbeeld €45,- per dag. Het is raadzaam om uw situatie bij uw huidige verzekeraar voor 2020 te onderzoeken, mocht u het idee hebben dat u gebruik gaat maken van onze zorg.

Zo weten wij op dit moment dat UMC vergoeding flink wordt uitgekleed aankomend jaar naar 40 euro per dag en het samenvoegen van beweegzorg, alternatieve beweegzorg en alternatieve geneesmiddelen vergoeding.

Wanneer u tot de conclusie komt dat uw huidige zorgverzekering voor u niet meer voldoet, kunt u overstappen. Opzeggen van uw huidige verzekeringspolis kan tot 31-12-2019. Een nieuwe polis moet zijn aangevraagd voor 31- 01-2020.

Het is niet verplicht om de aanvullende verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten als waar u uw basisverzekering heeft afgesloten.

Binnen de aanvullende naturapolis worden behandelingen gegeven door therapeuten zonder contract niet vergoed. Om dit te voorkomen kunt u een aanvullende restitutie polis afsluiten. Met deze polis bent u vrij om te kiezen door welke zorgverlener u behandeld wordt.

Bij de keuze voor de juiste zorgverzekeraar zijn natuurlijk veel meer zaken van belang dan alleen de vergoeding van Manuele Therapie e.s. Om een goede vergelijking te kunnen maken zijn er sites die u een overzicht verschaffen en u helpen met het maken van de keuze.