vergoeding MT e.s. 2016

Een werkgroep van het VMT heeft voor u de vergoeding Manuele Therapie e.s. door de verschillende zorgverzekeraars in 2016 op een rijtje gezet, (We wachten nog op een paar gegevens waardoor uw verzekeraar kan ontbreken.)

Klik op de links om een PDF of een Excel overzicht van de vergoedingen van Manuele Therapie e.s. in 2016 te krijgen.

Een ruime vergoeding wordt uitgekeerd door:

  • VVAA met 100% vergoeding in pakket Plus,Top, Optimaal en Excelent
  • UMC met 100% vergoeding Extra zorg 1, 2, 3 & 4
  • ONVZ met 100% in Benefit, Optifit, Topfit en Superfit
  • IZZ met 100% vergoeding in pakket Extra 1,2 & 3
  • IZA Cura met 100% vergoeding
  • PNOzorg met 100% vergoeding in Beyoung, Budget,  Extra en Compleet
  • Menzis met 80% vergoeding in pakket JongVerzorgd, ExtraVerzorgd 2 & 3
  • AZIVO met 80% vergoeding in pakket AV-Top, AV-Top-Extra
  • AnderZorg met 80% vergoeding in pakket Jong en Extra

In het vergoedingenstelsel zullen zoals elk jaar de nodige verschuivingen plaatsvinden. Uw situatie omtrent vergoedingen van behandelingen Manuele Therapie e.s. (MT e.s.) kan veranderen. Een voorbeeld is het verkleinen van het maximum bedrag per dag dat besteed mag worden. U krijgt dan 100% vergoed maar wel tot een maximum van bijvoorbeeld €45,- per dag. Het is raadzaam om uw situatie bij uw huidige verzekeraar voor 2016 te onderzoeken, mocht u het idee hebben dat u gebruik gaat maken van onze zorg.

Het uitsluiten van behandelaars door geen contract met ze aan te gaan gebeurt via een naturapolis. Hierin worden behandelingen gegeven door therapeuten zonder contract niet vergoed. Om dit te voorkomen kunt u een restitutie polis afsluiten. Met deze polis bent u vrij om te kiezen door welke zorgverlener u behandeld wordt.

Wanneer u tot de conclusie komt dat uw huidige zorgverzekeraar voor u niet meer voldoet, kunt u overstappen. Opzeggen van uw huidige verzekeringspolis kan tot 31-12-2015. Een nieuwe polis moet zijn aangevraagd voor 31- 01-2016.

Het is niet verplicht om aanvullende verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten als uw basisverzekering.

Bij de keuze voor de juiste zorgverzekeraar zijn natuurlijk veel meer zaken van belang dan alleen de vergoeding van Manuele Therapie e.s. Om een goede vergelijking te kunnen maken zijn er sites die u een overzicht verschaffen en u helpen met het maken van de keuze. Enkele voorbeelden hiervan zijn: http://www.independer.nl, http://www.consumentenbond.nl/