Bio

Mijn naam is Sonja de Brabander. Ik heb in 2004 mijn fysiotherapieopleiding in Rotterdam voltooid. Hierna gaan werken in een particuliere praktijk voor fysiotherapie.
Terwijl de ervaring in werkveld groeide begon ik te beseffen dat de manier van kijken naar een klacht door de bril van de fysiotherapeut steeds minder bij mij begon te passen
Je kan het lichaam niet opdelen in gewrichten, een lichaam is meer dan de som der delen.
Zoekende naar een juiste manier van behandelen kwam ik uiteindelijk terecht bij de opleiding Manuele Therapie Utrecht.
In 2012 ben ik gestart met de opleiding tot manueel therapeut aan de School voor Manuele Therapie Utrecht. Na het afronden van de opleiding in 2014 zal ik per 6 februari,naast mijn baan als fysiotherapeut/manueel therapeut, gaan waarnemen binnen Vis Manuele Therapie als Manueel Therapeut e.s. buiten de fysiotherapie.

Het lichaam als geheel zien is in mijn ogen de enige juiste manier van behandelen.
Betrek je niet het hele lichaam in het herstelproces dan is dat een gemiste kans.
Het is fascinerend om te zien wat er door een totaalbehandeling allemaal in werking kan worden gezet. Je geeft het lichaam tijdens de behandelingen een zetje in de goede richting, geeft beweging /sturing terug die het is verloren en het herstellende vermogen van het lichaam gaat hiermee aan de slag.
Je moet mensen behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden, met deze manier van behandelen sta ik daar voor de volle 100% achter.

Sonja is werkzaam op de op de locaties in Naaldwijk, Leiden en Voorschoten.