Verzekeringen

(bron afbeelding: zorgwijzer)

Manuele therapie e.s. valt niet onder het basispakket.
Vergoeding vindt plaatst vanuit de aanvullende pakketten. De vergoedingen zijn bij elke verzekeraar verschillend.
Kijk dus goed binnen uw polisvoorwaarden van uw aanvullende verzekering om te zien of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw verzekering.

Hier vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun polissen met betrekking tot vergoeding van MT e.s in 2022.

Hier vindt u een voorbeeldbrief om bij uw verzekering na te gaan of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Telefonisch informatie vragen bij u verzekering geeft vaak problemen. De meeste helpdesken adviseren niet correct en proberen u te sturen naar gecontracteerde therapeuten en praktijken. Net als onze praktijk heeft geen van de manueel therapeuten e.s. een contract met een verzekeraar en u wordt derhalve naar een manueel therapeut gestuurd die een totaal andere werkwijze heeft. Een overzicht van de verschillende stromingen manuele therapie vindt u in het kenniscentrum.

Bij Zorg en zekerheid bijvoorbeeld geeft de helpdesk structureel aan dat er geen vergoeding mogelijk is. U wordt naar een manipulerende (krakende) therapeut gestuurd waarvoor wel vergoeding wordt uitgekeerd, omdat deze gecontracteerd is.

Wanneer u de behandelingen manuele therapie e.s. niet vergoed krijgt kan het zo zijn dat u deze wel kan opvoeren als aftrekpost bij uw belastingopgave. Raadpleeg hiervoor uw financieel adviseur.