Nieuwsarchief oude site

Martijn er even tussenuit
Martijn is een week op LCKV kamp en zal dinsdag 13 Augustus weer werken. Olga is wel bereikbaar voor vragen en behandeling.

Nieuwe site vordert gestaag
De nieuwe site nadert het punt dat hij gelanceerd kan worden. Met beperkte tijd zijn wij hard aan het werk om dit te realiseren. Op dit moment is 4/5 deel af!

Uitbreiding naar Voorschoten praktijk Leidseweg verbouwen
We zijn gestart met het verbouwen van een voormalige meubelstoffeerderij tot een praktijkruimte waarin u zich lekker voelt. Het kernidee voor de verbouwing is groen en duurzaam. Goede isolatie, een groen dak en een verbinding naar buiten voor de zomerse maanden zijn voorbeelden van plannen waarmee dit gerealiseerd kan gaan worden. Na het leidingen werk van het huis naar de losstaande praktijk is er flink gesloopt aan het plafond en de vloer. De ingangsdeur is omgedraaid en de kozijnen zijn geplaatst. Het belooft een schitterende ruimte te worden.

Olga terug van zwangerschapsverlof
Olga is weer gestart met werk! Donderdag 27 juni is haar eerste werkdag in de praktijk. Pieter Akkerman verzorgde met verve haar waarneming op de donderdag en vrijdag op de locatie Langegracht. Wij zijn zeer content over deze periode en zullen zeker een beroep op hem doen bij toekomstige waarnemingen.

Martijn weer terug van vakantie
Na een heerlijke vakantie gaat Martijn aanstaande week weer aan de slag.

Zomer draait door
Deze zomer zullen de deuren van Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. continu open zijn. Olga of Martijn zullen elkaar waarnemen in hun eigen vakanties.

Martijn met vakantie
Van 6 tot 24 juni is Martijn met vakantie en zal worden waargenomen door Pieter. op Dinsdag 25 juni start hij weer.

Olga is bevallen!
Het gaat goed met moeder, dochter en de rest van de familie.

Wie is Pieter Akkerman?
Pieter is van oorsprong oefentherapeut Cesar. Naast een eigen praktijk voor oefentherapie in Krabbendijke en een dienstverband als manueel therapeut in een praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie in Voorschoten, heeft hij de opleiding tot Manueel Therapeut E.S. in Utrecht afgerond aan de School voor Manuele Therapie Utrecht (SMTU). Na een jaar te hebben gewerkt in een praktijk op Bonaire, heeft hij zich nu gevestigd in een praktijk te Heemstede, in een voormalige huisartsenpraktijk. Naast zijn werk in de praktijk is Pieter docent aan de opleiding Manuele Therapie Utrecht.
Pieter is gecertificeerd lid van de beroepsvereniging Vereniging van Manueel Therapeuten, de VMT.

Olga met zwangerschapsverlof
Olga zal vanaf heden tot eind juni afwezig zijn i.v.m. zwangerschapsverlof. Pieter Akkerman verzorgt haar waarneming op de donderdag en vrijdag op de locatie Langegracht.

Nieuwe site in de stijgers
Het grafisch ontwerpbureau welcome to the moon is momenteel de complete website aan het vernieuwen. We kijken erg uit naar een nieuw ontwerp!

Het meest recente vergoedingenoverzicht
Door de vele veranderingen in de laatste week hier de update van het overzicht vergoedingen manueletherapie e.s..

Salland ENO vergoedt niet!
Salland Eno vergoedt VMT-ers niet!!! Alleen therapeuten uit Deventer dhr. van Leeuwen en dhr. Janssen krijgen -middels een overgangsregeling naar verluidt- in 2013 vergoeding uit de alternatieve pot.

Open in kerstvakantie
De praktijk zal gedeeltelijk geopend zijn in de kerstvakantie. Neem gerust contact op, bij voorkeur via de mail.
Geniet van deze warme dagen en maak er een spetterend 2013 van!

Goed nieuws van Menzis & AnderZorg
Menzis heeft op 21-12-2012 het volgende laten weten aan de beroepsvereniging:
“Menzis gaat de VMT alsnog opnemen op de lijst van erkende beroepsverenigingen voor Alternatieve behandelwijzen 2013. Deze beslissing is genomen op grond van de bevinding dat het opleidingsniveau en de kwaliteit als ruim voldoende zijn beoordeeld.” aldus menzis. Anderzorg valt onder Menzis en zal naar verluidt ook vergoeden.

Like ons op Facebook!
Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. op Facebook Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. op Facebook

ONVZ vergoedt wel volledig!
Op 9 december is een mailing verzonden met foutieve info over ONVZ verzekeringen.ONVZ vergoedt wel volledig zoals in het originele overzicht van vergoedingen verzekeraars 2013 gemeld. De fout is ontstaan door in de verkeerde categorie te zitten van de aanvullende verzekeringspolis van ONVZ. Ons excuus voor de verwarring. Benfit Optifit Topfit Superfit

€0,- vergoeding in 2013 voor Manuele Therapie e.s. bij:
Agis
Menzis
Stad Holland Zorgverzekeraar
Take Care Now
AZVZ
Anderzorg

Kosten en vergoedingen 2013 overzicht
We hebben hard gewerkt met een groep therapeuten van het VMT om een overzicht van vergoedingen voor Manuele Therapie e.s. in 2013 binnen alle zorgverzekeraarspakketten te krijgen.Klik hier. om het PDF bestand te openen en te zien of u verzekeraar volgend jaar nog vergoed.
Deze lijst is met uiterste zorg samengesteld. Desondanks kunnen er geen rechten aan ontleend worden en zijn wijzigingen voorbehouden.

Olga met vakantie
Olga is op vakantie en zal in de 4e week van November weer starten. Tot die tijd neemt Martijn haar waar.

Kosten en vergoedingen 2013
In het komende jaar zullen er veel verschuivingen plaatsvinden in zorgverzekeraars land. Bekijk voor 31-12-2012 of Manuele Therapie e.s. vergoed wordt in uw pakket van 2013. Lees deze flyer voor meer informatie.
Binnenkort zal hier ook een compleet overzicht verschijnen waarin alle vergoedingen van Manuele Therapie e.s. voor het jaar 2013 binnen alle ziektekostenverzekeringen pakketten.

Martijn werk tijdelijk niet op vrijdag
In tot half november werkt Martijn niet op Vrijdag.

verbouwen Langegracht klaar
De praktijk aan de Langegracht is verfraaien. Kom een kijkje nemen en test de nieuwe behandelbank uit met bladverwarming. Hij ligt heerlijk! Ook hebben we een nieuw steigerhouten bureau gemaakt door Friso en Chris van Garden & Wood designs

Ongemak in Centrum BTR
Ook in de praktijkruimte aan de Rijnsburgerweg is de kwast ter handen genomen. De bovenverdieping is gedaan en nu is de eerste verdieping aan de beurt, met daarin de ruimte die Vis Manuele Therapie e.s. huurt. Er wordt getracht zo te werken dat wij kunnen door behandelen zonder overbodige hinder.

Praktijk gesloten
A.s. maandag 20 augustus is de praktijk gesloten.

verbouwen Langegracht
De praktijk aan de Langegracht zijn we in fases aan het verfraaien. Het verven is gedaan, de nieuwe kast is geplaatst en het is nu wachten tot het nieuwe bureau is gemaakt en de nieuwe behandelbank wordt geleverd over 6 weken.

Olga met vakantie
Olga is op vakantie en zal in de 2e week van september weer starten. Tot die tijd neemt Martijn haar waar.

Paul Wetselaar opent praktijk voor Osteopathie
Na 6 jaar studie mag het resultaat er wezen en heeft Paul Wetselaar zijn praktijk Osteopathie Wetselaar www.leiden-osteopathie.nl/ aan de Langegracht 165 in leiden geopend. Wij zijn zeer enthousiast dat deze erg gewaardeerde collega deze stap heeft gezet en zullen nauw met hem samenwerken om uw gezondheid te verbeteren.

Praktijk Leidseweg verbouwen
Ook de Praktijk op de Leidseweg staat klaar om verbouwd te worden. Momenteel zijn we offertes aan het toespitsen en ideeën aan het verscherpen voor het verbouwen van de oude meubelmakerswerkplaats tot een comfortabele ruimte om in behandeld te worden.

Zorg en Zekerheid vergoedt weer € 33,- per behandeling
Zorg en Zekerheid heeft ons laten weten dat wanneer wij 2 codes op de nota plaatsen zij zullen overgaan tot het vergoeden van € 33,- per behandeling vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding zal van de post fysiotherapie afgaan.

Martijn weer terug van vakantie
Na een heerlijke vakantie gaat Martijn aanstaande week weer aan de slag.

Zomer draait door
Deze zomer zullen de deuren van Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. continu open zijn. Olga of Martijn zullen elkaar waarnemen in hun eigen vakanties.

Vodafone
Zoals u waarschijnlijk niet ontgaan zal zijn is Vodafone Rotterdam getroffen door een brand waardoor in de regio veel van hun diensten niet of gedeeltelijk werkten. De praktijk is ook deels aangesloten bij Vodafone en dit heeft u mogelijk kunnen merken wanneer u de praktijk telefonisch probeerde te bereiken. Voornamelijk de voicemail heeft het de afgelopen slecht gedaan. Gister, op 2de paasdag is dit probleem opgelost. De praktijk is weer bereikbaar. Mocht u nog steeds problemen ondervinden, neem dan contact op via de mail: info@vismanueletherapie.nl.

Praktijk gesloten
A.s. maandag Tweede Paasdag is de praktijk gesloten.

Praktijk gesloten
Op donderdag 29 maart zijn beide Manueel Therapeuten afwezig en is de praktijk gesloten. In navolging van vorig jaar zullen wij onze kennis aanscherpen voor de behandeling van kinderen met manuele therapie op het congres: Kinderorthopedie deel 2, opsporing en behandeling.

Kruising Rijnsburgerweg afgesloten
Van 19 tot 30 maart is wegens werkzaamheden de kruising afgesloten waar de Rijnsburgerweg, Warmonderweg en Leidsestraatweg bij elkaar komen. Wanneer u een route neemt waarbij u via Oegstgeest de Rijnsburgerweg oprijdt, houdt u dan rekening met extra reistijd. U wordt omgeleid.

Nieuwe site gelanceerd
Vanaf heden is meer informatie over een van onze specialisaties te lezen op: www.spitbehandeling.nl

Nieuwe site gelanceerd
Vanaf heden is meer informatie over een van onze specialisaties te lezen op: www.scoliosebehandeling.nl

Blauwe zone Rijnsburgerweg
Gemeente Leiden heeft haar parkeerbeleid aangepast. Hierdoor is het gebied tussen het pand aan de Rijnsburgerweg en het station een blauwe zone (maximaal twee uur met een parkeerschijf) geworden. Dit resulteert in minder parkeerruimte naast het pand, omdat daar de blauwe zone net ophoudt. In de directe omgeving van de praktijk is het nog wel mogelijk om gratis te parkeren. Vooral aan de overkant van de weg op het terrein van de oude zusterflat (de grote witte flat aan de overzijde van de Rijnsburgerweg) is meestal ruim plaats.

Onze reactie snelheid
Vanaf heden hanteren we de stelregel dat we ieder die contact zoekt met ons binnen 2 werkdagen terugbellen of mailen. Tot op heden deden we dit dezelfde dag. Dit zal nog steeds in vele gevallen mogelijk zijn, maar we zullen niet altijd meer direct kunnen handelen door de nieuwe gezinssituatie en het nieuwe rooster dat we hanteren.

Praktijk weer volledig bemand
Martijn is weer terug van ouderschapsverlof waarmee het nieuwe rooster van start zal gaan.
Het nieuwe rooster is:
Olga: donderdag en vrijdag Langegracht
Martijn: Maandag, woensdag en vrijdagmiddag rijnsburgerweg en dinsdagmiddag en -avond Langegracht.

Waarneming
Tijdens het ouderschapsverlof van Martijn zal Olga de praktijk draaiende houden. Zij werkt dan op de donderdag en vrijdag op de Langegracht. Het zou kunnen dat de communicatie trager loopt dan u van ons gewend bent, wij hopen hiervoor op uw begrip.

Martijn Vader!
Martijn is vader geworden van een zoon Berend en zal per direct met ouderschapsverlof gaan. De praktijk zal hierdoor tot en met 16 januari gedeeltelijk geopend zijn.

Openingstijden tijdens de kerstperiode.
De praktijk is op 2de kerstdag gesloten.

Olga gaat meer werken in Leiden!
Vanaf 15 december werkt Olga meer op de Langegracht 165-167. Zij neemt hiermee de donderdagmiddag en vrijdagochtend over van Martijn en werkt hiermee 2 complete dagen op de Langegracht.

Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. gaat uitbreiden.
Op de locatie van de Langegracht 165-167 gaat per 1 januari 2012 de vrijdag bijgehuurd worden zodat daar de gehele dag praktijk gedraaid kan worden door Olga. Martijn zal de vrijdagmiddag op de Rijnsburgerweg blijven zitten.

Zorg en zekerheid 2012 vergoedt niet. STAP OVER!
Wanneer u bij Zorg en Zerkerheid verzekerd bent in 2011 stap dan over voor 31-12-2011 naar een verzekeraar die wel vergoed! In 2012 vergoeden zij € 0,-.

Verzekeraars die het waarschijnlijk wel (gedeeltelijk) vergoeden zijn Salland, ONVZ, Deltaloyd, Zilveren Kruis Achmea en OHRA. Zoek het altijd goed uit door een schriftelijke vraag te stellen, aan telefonische antwoorden heeft u bij onduidelijkheid niks.

Een overzicht van alle zorgverzekeraars met de polisvoorwaarden vind u op de website van Independer .

Kosten en vergoedingen 2012
In het komende jaar zullen er veel verschuivingen plaatsvinden in zorgverzekeraars land. Bekijk voor 31-12-2011 of Manuele Therapie e.s. vergoed wordt in uw pakket van 2012. Lees deze flyer voor meer informatie.

Zorg en zekerheid 2012 vergoedt niet.
Het lijkt erop na herhaaldelijk contact gehad te hebben dat Z&Z niets gaat vergoeden in 2012. Na herhaaldelijk om uitleg gevraagd te hebben om uitleg beginnen we de hoop op te geven dat we die nog krijgen buiten de cirkel redenatie om die steeds terug verwijst naar eigen regels. Wij kunnen niet voldoen aan de voorwaarden die zij gebruiken in de contracten met fysiotherapeuten, we werken er niet voor niets buiten. We doen nog een poging….

Het rooster van 2012
In 2012 verandert het basisrooster van de praktijk. Olga zal werkzaam zijn op de langegracht op de donderdag en vrijdag.
Martijn zal de rijnsburgerweg bezetten op de maandag, woensdag en vrijdag middag en dinsdag middag-avond aanwezig zijn op de langegracht.

Waarneming tijdens zwangerschapsverlof
Mocht het allemaal lopen zoals verwacht dan zal Martijn vanaf kerst tot 14 januari 2012 geen behandelingen uitvoeren. Olga neemt in deze tijd de praktijk werkzaamheden op zich. Mocht het eerder nodig zijn dan zullen de geplande patiënten worden opgebeld en worden verplaatst.

Martijn word vader
Rond de kerst zal in de familie Vis een uitbreiding plaatsvinden met een zoon. Vol verwachting klopt ons hart, maar als het even kan, dan mag hij ruim na de sint ter wereld komen.

Zorg en zekerheid vergoed niet in 2011, zullen zij dat wel in 2012 doen?
Na een plotselinge beëindiging van zorg en zekerheid van de overeenkomst in januari 2011 –na dat mensen nog konden aangeven dat zij bij zorg en zekerheid weg zouden willen- waren de druiven zuur voor diegene die trouw hun polis hadden afgesloten afgaande op de informatie die zij tot in begin januari 2011 hadden gekregen. Verbouwereerd en geïrriteerd was de heersende gemoedtoestand.
Nu het einde van 2011 nadert zoeken we wederom contact om wel weer een gedeeltelijke vergoeding in de aanvullende pakketten van zorg en zekerheid te krijgen voor Manuele Therapie e.s. We hebben goede hoop. We leveren kwalitatief goede zorg, hebben een laag behandelgemiddelde en houden mensen met complexe problematiek uit veel duurdere zorg in b.v. het ziekenhuis. laptop gerepareerd
Na 3 reparatie rondes zijn de mannen van Microfix met veel doorzettingsvermogen toch achter het probleem gekomen waarom de laptop crashte. Na 3 weken kan ik zeggen dat hij het weer stabiel doet.

laptop problemen
Helaas is de laptop van Martijn gecrasht en zullen de afspraken op de langegracht tijdelijk gemaakt moeten worden via de computer in de koffie kamer. Excuses voor dit ongemak, wij waarderen u begrip.

Cursus seizoen geopend
Vanaf september tot december is het traditionele cursus seizoen in de manuele therapie. Olga en Martijn zullen nieuwe kennis en inzichten opdoen en dit naar de praktijk proberen te brengen. Kijk op dit deel van de site voor de lijst met genoten cursussen.

Olga weer terug van vakantie
Ook Olga haar batterij is weer opgeladen om aanstaande week weer aan de slag te gaan.

Martijn weer terug van vakantie
Na een heerlijke vakantie gaat Martijn aanstaande week weer aan de slag.

Nieuw administratie systeem
bij de start van de zomervakantie zijn wij gestart met de overstap te maken van een deels papier en deels digitaal gebaseerd naar een volledig digitaal systeem binnen het computerprogramma Intramed. Daar merkt u niet direct iets van maar in de loop van de tijd zullen oude vertrouwde papieren patiënt kaarten vervangen worden door een laptop. Ook de facturen zullen een ander uiterlijk krijgen. we zetten ons in om het zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Zomer draait door
Deze zomer zullen de deuren van Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. continu open zijn. Olga of Martijn zullen elkaar waarnemen in hun eigen vakanties.

Manuele Therapie Utrecht op TV
Deze week heeft RTL opnamen gemaakt in de praktijk voor het programma RTL consult. Ze maken een special over Manuele Therapie Utrecht en hebben hiervoor bij collega Hans Vuurmans in de praktijk gefilmd en hebben hem geïnterviewd in de studio.
Het programma wordt uitgezonden op maandag 11 april rond de klok van 16.30 en herhaald op zondag 17 april rond 12.20. Bent u geïnteresseerd in de therapie, neem een kijkje in de behandelruimte.

KvK
Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. is ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer: 52345262 0000. Klik hier om direct in het handelsregister de praktijk na te gaan.

Cursus Kinderorthopedie
eind maart is de praktijk een dagje gesloten omdat Olga en Martijn een cursusdag hebben in de kinderorthopedie, opsporing en behandeling van orthopedische problematiek bij kinderen.

Uitbreiding naar Voorschoten
In maart zal er gestart worden met het maken van een plan voor het verbouwen van een voormalige meubelstoffeerderij tot een praktijkruimte waarin u zich lekker voelt. Het kernidee voor de verbouwing is groen en duurzaam. Goede isolatie, een groen dak en een verbinding naar buiten voor de zomerse maanden zijn voorbeelden van plannen waarmee dit gerealiseerd kan gaan worden.

Verlet rekening
Vanaf maart 2011 zal de maatschap Vis ManueleTherapie e.s. € 50,- per verlet behandeling rekenen. 24 uur van te voren afbellen blijft van kracht en is de grens van waaraf wij een behandeling doorrekenen.

Olga is weer terug
Vanaf donderdag 10 maart zal Olga weer werkzaam zijn op de langegracht.

Olga tijdelijk afwezig
Olga is een maand afwezig. Zij is aan het waarnemen in de praktijk voor Manuele Therapie e.s. van Wilma Verburg-Ras te Zoetermeer

Vis Manuele Therapie e.s. wordt Maatschap
Praktijk Vis Manuele Therapie e.s. zal overgaan in Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. in 2011. Olga en Martijn gaan samen verder als 1 praktijk. Voor u blijft alles het zelfde.

Vergoedingen Zorg en Zekerheid 2011
In tegenstelling tot eerdere berichten heeft Z&Z de vergoeding voor Manuele Therapie e.s per 01-01-2011 helaas ingetrokken. In november 2010 heb ik nog gesproken met een medewerker van de verzekeringsmaatschappij en deze wist mij toen te verzekeren dat de vergoeding voor 2011 voor Manuele Therapie e.s. niet anders zouden zijn dan 2010. Helaas belde Z&Z in januari op eigen initiatief om te vertellen dat er een foutje was gemaakt en dat de informatie niet klopte. Ze hebben besloten om niets meer te vergoeden. De enige oplossing zou zijn dat de Maatschap Vis Manuele Therapie e.s. zou gaan werken onder een fysiotherapeutisch contract. De beperkingen die dit contract oplegt doen naar ons inzien dusdanig afbreuk aan het kunnen leveren van een efficiënte en doelmatige behandeling dat wij onszelf hier niet mee kunnen vereenzelvigen. We hebben om besloten niet met Z&Z in zee te gaan. De eerdere verstrekte rekenvoorbeelden in het formulier -kosten en vergoedingen 2011- zijn hiermee incorrect.

2011
Een goed en vooral een gezond jaar toegewenst namens Olga en Martijn.

Verhoging eigen risico in de zorg in 2011.
Per 2011 is het verplichte eigen risico verhoogd naar € 175,- Wanneer u zorg nodig heeft, wordt dit eerst uit uw eigen risico betaald. Uitgezonderd hierop zijn de huisarts, tandheelkundige zorg tot 22 jaar, verloskundige zorg, kraamzorg, de griepprik voor risicogroepen, en dekking uit aanvullende verzekeringen.
bron: site VMT.

patienteflyer kosten en vergoedingen 2011
Klik hier en downloaden de patienteflyer: KOSTEN EN VERGOEDINGEN 2011.

Tariefstelling 2011:
Het tarief voor een volledige behandeling bij Vis Manuele Therapie e.s. zal vanaf 1 januari 2011 € 79,- zijn.

Hinder bij de langegracht
Tijdelijk is de ingang van de groepspraktijk aan de langegracht 165/167 versperd door bouwwerkzaamheden. Wanneer u geen toegang kunt krijgen via de voorkant dan is het mogelijk om via de achteringang binnen te komen. Geef dit even telefonisch door dan komen wij open doen.071-523 91 44

Contact tijdens de vakantie periode
Tijdens de vakantie periode zal de praktijk Vis Manuele Therapie e.s. open blijven. Wel kan het zijn dat de bali van een van beide locaties minder frequent bezet is. Hierdoor zijn we via die weg mogelijk moeilijker te bereiken. Een andere manier is om via een mailtje naar Info@vismanueletherapie.nl contact te zoeken. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Olga is weer terug
na enkele maanden afwezigheid zal Olga vanaf heden (maart) weer rustig terugkomen als behandelaar.

BSN nummer verplicht
Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek en persoonsgebonden nummer. Iedereen die in Nederland is ingeschreven bij een gemeente heeft een BSN. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Ook uw zorgverlener gebruikt uw BSN. Voor goede gezondheidszorg is het belangrijk dat zorgverleners op een betrouwbare manier gegevens uitwisselen. Het BSN helpt daarbij. Wat betekent dit voor u? Bij de eerste afspraak met een zorgverlener moet u zich kunnen legitimeren. Zo weet uw zorgverlener zeker dat u degene bent die hoort bij het BSN en de andere gegevens in zijn administratie. Uw privacy is geregeld door middel van speciale regels en wetten. Zie ook www.infoBSNzorg.nl www.infoBSNzorg.nl

Olga is bevallen!!
op 21 november 2009 is Olga kersverse moeder geworden van een prachtige zoon Luc. Zowel met moeder Olga, vader Bert als zoon Luc gaat het uitstekend.

patienteflyer kosten en vergoedingen 2010
Klik hier en downloaden de patienteflyer: KOSTEN EN VERGOEDINGEN 2010.

Tariefstelling 2010:
Het tarief voor een volledige behandeling bij Vis Manuele Therapie e.s. zal vanaf 1 januari 2010 € 78,- zijn.

Vergoeding manuele therapie e.s. in 2010:
Het is weer november en langzamerhand beginnen de nieuwe zorgverzekeringspolissen weer binnen te druppelen bij de beroepsvereniging en de patiëntenvereniging. Op de site van de patiëntenvereniging zal een zo volledig mogelijk overzicht worden bijgehouden van de op dit moment bekende voorwaarden omtrent de vergoedingen van manuele therapie e.s.

Vis Manuele Therapie e.s. wachtlijst:
Vanaf heden, 20 oktober 2009 zal Vis Manuele Therapie e.s. met een wachtlijst werken door een vergrote toestroom van patiënten. Ik zal zo spoedig mogelijk een oplossing vinden voor het wegwerken van deze wachtlijst.

Vis Manuele Therapie e.s. neemt waar voor collega:
Collega Dhr. G.J. Benist, (Gecertificeerd lid) heeft zelf tijdelijk geen mogelijkheid tot het behandelen van patiënten. In deze periode neemt Vis Manuele Therapie e.s. een deel van dhr. Benist zijn patiënten waar.

Olga met zwangerschapsverlof:
Vanaf oktober 2009 zal Olga tijdelijk stoppen met behandelen in praktijk Vis Manuele Therapie e.s. Vanaf dat moment zal zij met zwangerschapsverlof zijn. Naar verwachting zal zij eind voorjaar 2010 als kersverse moeder weer de handen uit de mouwen steken.

Parkeren:
bij de praktijk van op de Langegracht zijn alle betaalautomaten vervangen door chipautomaten. Er kan in het betaald parkeergedeelte uitsluitend via de chippas worden betaald. Gelukkig kan de auto nog steeds worden neergezet in het gratis parkeergebied aan de overzijde van de singels. Bij Centrum BTR is de gehele omgeving nog steeds gratis parkeren. Vooral aan de achterzijde van het gebouw, naast de ingang van de atletiekbaan is overdag voldoende parkeergelegenheid.

Belasting en aftrekposten:
let op! Wanneer u de behandelingen manuele therapie e.s. niet vergoed kreeg in 2008 kan het zo zijn dat u deze wel kan opvoeren als aftrekpost bij het aangeven van uw belastingen. Lees meer over de voorwaarden en drempelwaarden op de site van de belastingdienst: aftrekziektekosten

Olga stelt zich voor:
Mijn naam is Olga Koelemij. In 2004 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool Leiden. Vlak na mijn afstuderen ben ik enige tijd werkzaam geweest binnen een instelling voor verstandelijk en meervoudig gehandicapten, waarna ik ben gaan werken in een particuliere praktijk voor fysiotherapie. Na het volgen van een cursus over het mobiliseren van gewrichten (DAM cursus), groeide het enthousiasme voor de manuele therapie. Ik heb om die reden besloten mij verder te gaan specialiseren in deze richting. De keuze om dit aan de Utrechtse school te gaan doen was een bewuste keuze, de individuele benadering in combinatie met de totaalbehandeling van de patiënt, sprak mij heel erg aan. De komende maanden zal ik op de donderdagochtend werkzaam zijn binnen Vis manuele therapie e.s..

Vis Manuele Therapie krijgt een waarnemer
In het afgelopen half jaar is de praktijk uit zijn jasje gegroeid. Om te voorkomen dat nieuwe en oude patiënten meer dan 3 weken moeten wachten alvorens zij terecht kunnen voor een behandeling is een waarneemster aangetrokken: Olga Koelemij. Net als Martijn Vis is zij afgestudeerd aan de Stichting School voor Manuele Therapie Utrecht en is zij tevens lid van de vereniging van Manueel Therapeuten. Momenteel zit zij in het traject tot behalen van haar certificering. Vanaf 16 oktober 2008 zal zij starten als manuele therapeut e.s. aan de Langegracht 165-167 te Leiden, voor de duur van een half jaar.

Vis Manuele Therapie breidt uit!
Sinds 1-3-2008 is de praktijk Vis Manuele Therapie uitgebreid met de locatie aan de Langegracht. Deze praktijk was de eerste 2 jaren een maatschap tussen Magda van den Berge en Martijn Vis. Na 2 jaar is haar nieuwe praktijk in Rotterdam opgebloeid tot een praktijk met een wachtlijst en is besloten de maatschap te ontbinden. Vanaf nu is Vis Manuele Therapie een solopraktijk gerund door Martijn Vis.

Eigen risico
DEN HAAG, 5-9-2007. Het nieuwe eigen risico in de zorgverzekering zal oplopen van 150 euro volgend jaar naar 175 euro in 2011.
Het verplichte eigen risico vervangt op 1 januari volgend jaar de no-claimregeling. Die was bedoeld om mensen bewuster te maken van hun zorguitgaven, maar het was altijd onduidelijk of dit ook zo uitpakte.
Het bedrag voor het eigen risico zal de komende jaren groeien door de stijging van de zorgkosten, aldus ingewijden.

Medisch
30-8-2007. Pharming bevestigt dat het positieve resultaten heeft geboekt met zijn fase III klinisch onderzoek van Rhucin in Europa. Het betreft een placebogecontroleerd onderzoek naar de veiligheid en werkzaamheid van Rhucin bij de acute behandeling van erfelijk angioedeem (HAE). Dat heeft het biotechnologiebedrijf uit Leiden donderdag bekendgemaakt. Erfelijk angioedeem is een aandoening die gekarakteriseerd wordt door acute aanvallen van pijnlijke en in sommige gevallen dodelijke zwellingen van verschillende zachte weefsels. Rhucin is het belangrijkste product van het Leidse bedrijf.

AGIS zorgverzekering.
Van de patiëntenvereniging www.pvmt.nl ontvingen wij het bericht dat verzekeraar Agis in 2007 de behandelingen manuele therapie die door gecertificeerde leden wordt gegeven, NIET zal vergoeden. Daar vrijwel alle grote verzekeraars manuele therapie inmiddels wél geheel of gedeeltelijk vergoeden, neemt AGIS nu een uitzonderingspositie in. De patiëntenvereniging adviseert haar leden die nu een zorgverzekering bij Agis hebben lopen, deze voor het nieuwe jaar elders af te sluiten.

Wettelijke regels opzegging zorgverzekering vereenvoudigd
Persbericht, 24-8-2006

Minister Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil het wisselen van zorgverzekeraar eenvoudiger maken en heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer. Het is de bedoeling dat deze vereenvoudiging al bij het afsluiten van polissen voor het jaar 2007 van kracht is. Daarnaast gaat Zorgverzekeraars Nederland een overstapservice regelen, die het overstappen naar een andere verzekeraar verder moet vereenvoudigen.
In de voorgestelde nieuwe regeling wordt een opzegging in december – bijvoorbeeld vanwege een premieverhoging – direct op 1 januari 2007 van kracht. De verzekerde die zich in de maand januari 2007 aanmeldt bij een nieuwe zorgverzekeraar, is met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2007 verzekerd zonder dat een boete wordt opgelegd wegens niet of te laat verzekerd zijn. Dat geeft verzekerden dus een overstaptijd tot 1 februari 2007.
De voorgestelde wetswijziging is een verbetering ten opzichte van de huidige regeling. In de huidige regeling gaat een opzegging in december vanwege een premieverhoging pas in op 1 februari. Dit betekent dat de oude verzekering dan nog doorloopt tot 1 februari, en de nieuwe verzekering pas op die datum ingaat. Met als gevolg dat verzekerden de premieverhoging over de maand januari nog moeten betalen bij de oude zorgverzekeraar.
Met de nieuwe regeling wordt dus voorkomen dat verzekerden de verhoogde premie moeten betalen bij hun oude verzekeraar. Ook zorgt de nieuwe regeling ervoor dat de duur van de polis gelijk loopt met een kalenderjaar. Dat voorkomt onnodige administratieve uitvoeringslasten bij de berekening van de no-claimteruggave en het eigen risico. Ook de vereveningsbijdrage loopt hierdoor parallel met het kalenderjaar.

Voor informatie over de zorgtoeslag kunt u kijken op www.toeslagen.nl

Doorbraak vergoeding Zorg en Zekerheid
De vanoudsher grootste zorgverzekeraar in de regio Leiden is Zorg en Zekerheid (Z&Z). Tot voor kort vergoedde deze verzekeraar als een van de weinige geen enkel gedeelte van de behandeling MT e.s..
Op 20 juni 2006 is hier verandering in gekomen. Verzekerden van Z&Z met manuele therapie in hun aanvullend pakket, kunnen nu via restitutie een bedrag van 30 euro per behandeling manuele therapie e.s. declareren.
Een kopie van de factuur moet naar Z&Z worden opgestuurd en het bedrag wordt vervolgens teruggestort op uw rekening.

De patiëntfolders zijn nu ook te downloaden of uit te printen.

Informatie over het nieuwe zorgstelsel:

  • Pas op! Sommige verzekeraars hanteren de regel dat wanneer er gebruik gemaakt is van het aanvullende pakket voor 01-03 2006 er consequenties zitten aan het wisselen van verzekeraar. Let dus goed op de kleine lettertjes!
  • De nieuwe zorgverzekering. Vanaf 1 januari 2006 verdwijnt het verschil tussen ziekenfonds en particulier en komt er één zorgverzekering voor alle Nederlanders. Kijk voor meer informatie op www.denieuwezorgverzekering.nl.
  • Voor informatie over de zorgtoeslag kunt u kijken op www.toeslagen.nl
  • De vergoeding voor manuele therapie in de nieuwe zorgverzekering die vanaf 1 januari 2006 van kracht is, zal geregeld kunnen zijn in het aanvullend pakket van een verzekeraar. U bent in de gelegenheid om van verzekeraar te veranderen. Vanaf medio december kunt u de verschillende zorgverzekeraars op het gebied van service, prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken op de internet site: www.trosradar.nl , www.kiesbeter.nl en bij www.verzekeringssite.nl

U kunt uw huidige verzekering opzeggen tot uiterlijk 01-03-2006 De uiterste datum voor het aanvragen van een nieuwe zorgverzekering is 01-05-2006

  • De natura polis en de restitutie polis.

Er komt een onderscheid in een natura polis of een restitutie polis.

Uw verzekeraar behoort u daarin de vrije keus te laten.

Bij een naturapolis worden de medische kosten rechtstreeks afgehandeld tussen zorgaanbieder en de verzekeraar.  De natura polis is vaak iets goedkoper, maar de verzekerde kan dan alleen gebruik maken van de zorgaanbieders die een contract hebben met de verzekering. Er is dan dus géén vrije keuze van behandelaar. Het is niet waar, zoals zorgverzekeraars melden, dat zij met alle zorgaanbieders contracten hebben of zullen gaan sluiten. Dus wees op uw hoede! Wanneer u eind 2005 of begin 2006 een polis afsluit bestaat er groten kans dat u bij uw aankoop niet weet of de zorgaanbieders daadwerkelijk een contract tekenen. Deze onderhandelingen zijn nog in vollegang.

Bij een restitutiepolis is de verzekerde vrij in de keuze van ziekenhuis, arts of therapeut. De verzekerde krijgt zelf de rekening, die vervolgens bij de verzekeraar ingediend kan worden.

  • 29-10-2005. In de GROTE GEZONDHEIDSQUIZ die gepubliceerd is in het blad Televizier nr. 44, 29 okt. – 4 nov. 2005, is een vraag  opgenomen over manuele therapie zoals die door de VMT leden wordt bedreven. De vraag luidt: “Waarvoor staan de letters E.S. die sommige manueel therapeuten achter hun naam hebben staan?” Bij de antwoorden staat vermeld: “E.S. Therapeuten voeren alleen zachte, subtiele bewegingen uit, in tegenstelling tot manueel therapeuten die vooral botten kraken. Vandaar de naam: Egg Shell, eierschaal”. Andere vragen uit de quiz gingen ondermeer over Alopecia Androgenetica, het vakgebied van een endocrinoloog en pijnstillers.
  • Voor de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek kijk bij de knop Manuele Therapie, onder aan de pagina op www.manueeltherapeuten.nl .
  • Manueel therapeuten van de VMT hebben op 7 november 2005 een nascholing gevolgd. Het onderwerp was de enkel en de voet. Deze nascholing werd gehouden in de snijzaal van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Op 28 november 2005 volgde in het Mercure hotel te Nulde / Putten een theoretische nascholing over ditzelfde onderwerp.
  • 05-07-2005. De patiëntenvereniging PVMT zoekt kandidaten voor een bestuursfunctie. Interesse? Kijk op www.pvmt.nl om in contact te komen.
  • Zorgverzekeraar OZF die deel uitmaakt van de Achmea groep, is een nieuw project gestart onder de naam: Manuele Therapie Totaal. OZF wil daarmee de manuele therapie volgens het systeem Van der Bijl beter toegankelijk maken voor haar verzekerden.

Kijk voor meer informatie bij www.manueletherapietotaal.com.

16-09-2005. Biotechnologiebedrijf Galapagos zal tezamen met Amsterdam Moleculair Theraputics (AMT), Netherlands Institute for Brain Research (NIBR) en de Vrije Universiteit Amsterdam een project starten voor het ontwikkelen van innovatieve behandelmethoden voor acute aandoeningen van het ruggenmerg en het zenuwstelsel (neurotrauma). Het bedrijf zal zich richten op de ontwikkeling van vernieuwde behandelwijzen van littekenvorming op zenuwen, één van de belangrijkste oorzaken waardoor het beschadigde ruggenmerg en zenuwstelsel zich niet kunnen herstellen. Galapagos heeft ook onderzoeksprogramma’s voor de ontwikkeling van medicijnen tegen reuma en botontkalking. ontwikkeling van medicijnen tegen reuma en botontkalking. ontwikkeling van medicijnen tegen reuma en botontkalking. ontwikkeling van medicijnen tegen reuma en botontkalking.