Manuele Therapie e.s.

Manuele therapie is een behandelmethode die direct aangrijpt op de gewrichten van uw lichaam. De therapie is ontwikkeld, en in Nederland geïntroduceerd door G. van der Bijl sr. en is gebaseerd op de bewegingsvoorkeur van mensen en de daarbij passende (asymmetrische) lichaamsbouw.

Centraal in de manuele therapie staat het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in het hele lichaam. Het natuurlijke evenwicht tussen dit bewegen en de vorm van het lichaam kan verstoord raken. Het lichaam beweegt dan niet meer optimaal en er kunnen klachten ontstaan.

Omdat iedereen een eigen manier van bewegen heeft, wordt de therapie afgestemd op de bewegingen, zoals het lichaam die gewend is te maken.

Het onderzoek bestaat uit het vastleggen van de bewegingsvoorkeuren en het opmeten van een reeks lichaamskenmerken (o.a. polsbreedte, armlengte, bekkenstand). Tijdens de behandeling worden alle gewrichten van het lichaam bewogen op een zeer zachte, meestal pijnvrije manier. Er is absoluut geen sprake van “kraken” of “rechtzetten”.