Groen licht opschaling zorg

We hebben groen licht gekregen om weer zorg te gaan verlenen. Dit gaat om urgente behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden tot na 19 mei. De mate van urgentie wordt bepaald door de therapeut na gesprek met de cliënt over de mate en duur van klachten en de impact die deze hebben in het dagelijks leven.

Voorafgaand aan elk consult willen wij u vragen de volgende vragen te beantwoorden:

  • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Indien u een vraag met “ja” beantwoordt dan zijn wij genoodzaakt de behandeling uit te stellen. Hetzelfde geldt voor ons zelf. Als wij of onze familieleden (een van) bovenstaande symptomen vertonen, dan verzetten wij de afspraak.

Het advies is de zorg in een rustig tempo op te schalen. Wij maken hierbij gebruik van een stappenplan opgesteld door onze beroepsvereniging en het R.I.V.M. We hebben momenteel een wachtlijst met cliënten waar we de behandeling noodgedwongen hebben moeten afzeggen. We zullen de komende weken contact gaan opnemen met deze mensen en in gaan plannen op volgorde van urgentie. Plaatsing van nieuwe cliënten kan wat langer duren dan u van ons gewend bent. Dit heeft te maken met de wachtlijst die is ontstaan en de nog beperkt aanwezige behandelmogelijkheden. De agendacapaciteit bij sommige therapeuten is momenteel ook nog beperkt als gevolg van de deels gesloten scholen.  Wij hopen op uw begrip hier voor.

Wilt u contact met ons of behandeld worden? U kunt dan een bericht sturen via dit formulier. We plaatsen u op de lijst en zullen z.s.m contact met u opnemen.